Dzisiaj kolejna szybka propozycja na przekąskę, ostatnio przedstawiałam Wam wersję słodką, a tym razem wersja wytrawna. Zapiekany pomidor jest bardzo prostym daniem, z prostych składników, pysznym niezapychającym.Składniki:– 4 pomidory;– kilka plasterków kiełbasy salami pokrojone w paseczki;– 2 pieczarki pokrojone w drobniutkie paseczki;– 2 łyżki posiekanego szczypiorku;– kulka sera mozzarella pokrojona w plastry;– duża garść pistacji grubo posiekanych;– kolorowy pieprz grubo mielony;Wykonanie:Pomidory umyć, ściąć górę i wydrążyć miąższ. Pieczarki, salami i szczypiorek wymieszać. Każdego pomidora faszerować najpierw kawałkiem sera, pieczarkami z salami i na końcu znów serem. Zapiekać około 15minut w 180 stopniach, 5 minut przed końcem posypać posiekanymi pistacjami. Gotowe pomidory posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem.Smacznego