ßßß Cookit - przepis na Sałatka z kapusty pekińskiej, koperku i korniszonów

Sałatka z kapusty pekińskiej, koperku i korniszonów

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj kolejna propozycja na sałatkę z dodatkiem koperku. Tym razem jest to sałatka z kapusty pekińskiej i korniszonów. Wiosną i latem, gdy mamy świeży koperek, warto go wykorzystywać w kuchni jak najczęściej. Zachęcam również do mrożenia koperku i aromatyzowania nim naszych dań przez cały rok :)
Składniki:
pół małej główki kapusty pekińskiej
1 czerwona cebula
3 ogórki konserwowe
2 łyżki siekanego koperku (świeżego lub mrożonego)
2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
2 czubate łyżki majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Wykonanie:
Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Ogórki kroimy w kostkę.
Kapustę, cebulę i ogórki wkładamy do miski. Dodajemy koperek.
Jogurt i majonez łączymy, dokładnie mieszamy i wlewamy do sałatki.
Całość solimy oraz pieprzymy i dokładnie mieszamy.
Smacznego :)
Źródło:http://smakmojegodomu.blogspot.com/2016/04/saatka-z-kapusty-pekinskiej-koperku-i.html