Wykonanie
To kolejna propozycja dla wszystkich tych, którzy liczą kalorie. Fit szaszłyki
z piersi kurczaka, z
ananasem świeżym,
cukinią i
czerwoną cebulą. Szpadki wyszły mi przepyszne.
Kurczaka doprawiłam w orientalny sposób, a całość smakowała na prawdę zupełnie inaczej niż tradycyjne szaszłyki. Smak słodko-kwaśny. Danie jest przygotowane bez tłuszczu więc polecam wszystkim tym, którzy dbają o sylwetkę.
SKŁADNIKI:- 1
pierś z kurczaka- 3 grube plastry świeżego
ananasa-
czerwona cebula-
cukiniaprzyprawy:
kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z
granata, sos
chili słodki,
sos worcestershireMięso z kurczaka kroimy w duże kostki i marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach.
Ananasa,
cukinię i
cebulę kroimy w dość spore części.Kawałki nadziewamy na szpadki, pieczemy w piekarniku na funkcji grill, z każdej strony po 12 min w temperatura grilla - 220-230 stopni C.
Smacznego!