Wykonanie
Kolejna odsłona
piersi z kurczaka - dobrze jest
mięso najpierw zamarynować, żeby po upieczeniu miało lepszy smak.SKŁADNIKI:2
piersi z kurczakakilka
pieczarekcebulacukiniapapryka czerwonaananasprzyprawa do grillaMięso umyć i pokroić w kostkę. Przygotować marynatę (np. 2 łyżki
oleju, łyżka
keczupu, łyżeczka
musztardy,
przyprawa do kurczaka) i wrzucić do niej
kurczaka. Pozostawić na kilka miejscu w chłodnym miejscu.
Cukinię umyć i pokroić w plasterki.
Cebulę obrać, pokroić w ósemki.
Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na kawałki.
Pieczarki umyć, przekroić wzdłuż na pół.
Ananas obrać, wyciąć czpień i pokroić miąższ w kostkę. Plasterki
wędliny zwinąć w ruloniki. Na patyczki do szaszłyków nakładać na przemian
mięso i warzywa. Posypać
przyprawami, grilować kilka minut z każdej strony. Podawać z
ryżem,
keczupem i
sałatą.