Wykonanie
Jutro piątek, więc może skusicie się na podanie smacznej pieczonej
ryby na obiad.
Łosoś tak przygotowany, jest bardzo soczysty i aromatyczny w smaku. A przepis na niego jest bardzo łatwy i szybki.Polecam :)Składniki- 60 dkg filetu z
łososia-
sól,
biały pieprz,
zioła toskańskie-
olejWykonanie
Łososia oczyściłam, opłukałam i osuszyłam. Podzieliłam na porcje, każdy kawałek
ryby posmarowałam delikatnie przy pomocy pędzelka
olejem, posypałam z dwóch stron
solą,
pieprzem i
ziołami.Kawałki
ryby przełożyłam do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego, naczynie wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika. Piekłam bez przykrycia ok. 25-30 minut, w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.Smacznego :)