Wykonanie
Smaczna babeczka przygotowana na szybko. Receptura dostosowana do zapasów lodówkowo - szafkowych, ale taki smak chodził za mną od jakiegoś czasu :))
Składniki :- 4
jajka,- 3/4 szklanki
cukru,- 200 g
jogurtu naturalnego,- 3 - 4 łyżki roztopionego
masła- 2,5 szklanki
mąki,- 3 łyżki
miodu,-
kisiel cytrynowy,-
budyń waniliowy,- sok z dwóch
cytryn,- 1 łyżka
cynamonu,- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia.
Lukier dowolnyWykonanie :
Jajka ubić z
cukrem na jasną masę. Miksując dodać
jogurt i
masło. Masę podzielić pomiędzy dwie miski. Do jednej dodać przesiany
kisiel z połową proszku i
mąki oraz wlać
sok cytrynowy. Szybko i dokładnie zmiksować.Wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej miski dodać przesiany
budyń z resztą proszku i
mąki oraz
miód i
cynamon. Krótko zmiksować. Wylać na ciasto
cytrynowe. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia i "suchego patyczka ".