Lubię kawę inkę od bardzo dawna a teraz postanowiłam zrobić z jej dodatkiem ciasto. Wyszło smaczne, delikatnie kawowe i nie przesłodzone a do tego proste.Składniki:biszkopt:3 jajka4 łyżki cukru zwykłego4 łyżki mąki pszennejpół łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kawy inkidodatkowo:2 śnieżki400 ml mleka zimnego2 łyżki żelatyny2 łyżki cukru4 łyżki kawy inkiNa biszkopt ubijamy białka na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kawą. Wszystko delikatnie mieszamy. Blaszkę kwadratową o boku 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy biszkopt i pieczemy 25 minut w 170 stopniach.Na galaretkę kawowa rozpuszczamy łyżkę żelatyny w 300 ml wrzątku, dodajemy 2 łyżki cukru oraz 3 łyżki kawy mieszamy i zostawiamy by stężała.Drugą łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 60 ml wrzątku.Na upieczony biszkopt dajemy ubitą na sztywno w 200 ml mleka jedną śnieżkę, dodajemy do niej pozostałą łyżkę kawy rozpuszczoną w łyżce wody oraz połowę rozpuszczonej i przestudzonej żelatyny.Drugą śnieżkę ubijamy na sztywno w 200 ml mleka i dodajemy pod koniec resztę żelatyny, wykładamy na poprzednią warstwę.Na wierzch wylewamy prawie zakrzepniętą galaretkę z kawą.Jeżeli nie lubimy smaku śnieżki to możemy ją zastąpić śmietanątortową 36 %. Tak więc potrzebne jest 500 ml. śmietany 36 %. Połowę czyli 250 ml. ubijamy na sztywno dosładzając 2 łyżkami cukru pudru i dodając połowę rozpuszczonej żelatyny, oraz łyżkę kawy inki rozpuszczonej w łyżce wody. Tą warstwę wykładamy na biszkopt. Następnie ubijamy druga połowę śmietany dodając 2 łyżki cukru i drugą część żelatyny, wykładamy na poprzednią warstwę. Na wierzch wylewamy galaretkękawową