Wykonanie
Czas przygotowania: 45 min.Proste, a sycące i pyszne :)Składniki na naleśniki:1 szklanka
mąki1 szklanka
mleka1
jajko1/2 łyżeczki
soli1 łyżka
olejufarsz:1/2 niedużej główki
kapusty, u mnie włoska4 grube plasterki
boczku (20 dkg)15 dkg
pieczarek1 duża
cebulasól,
pieprz2 łyżki
sosu sojowegoolej do smażeniaSposób przygotowania
Kapustę poszatkować, posolić i podsmażyć na rozgrzanym
oleju, kiedy zwiędnie dodać
pieczarki. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojony w kostkę
boczek, następnie dodać do niego
cebulę i smażyć aż się zezłoci.
Kapustę z
pieczarkami dodać do
boczku, wymieszać, doprawić
sosem sojowym i
pieprzem.Z podanych składników przygotować naleśniki. Mi wyszło ich 8. Na naleśniki wykładać farsz i zwijać w rulon lub składać na cztery. Dobrze smakują polane
ketchupem. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL