ßßß Cookit - przepis na surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret z syropem klonowym

surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret z syropem klonowym

nazwa

Wykonanie

Home
SAŁATKI / SURÓWKI
surówka z kapusty pekińskiej z sosem winegret z syropem klonowym
Surówki robimy kilka razy w tygodniu do mięs .ryb ..Cały czas staram sie eksperymentować i wyszukiwać nowe rozwiązania ..Tym razem polecam przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z sosem winegret z syropem klonowym..Wyszedł bardzo smaczny o oryginalnym smaku..
Składniki : 3 osoby
1/2 kapusty pekińskiej
1/2 papryka czerwona
3 ogórki korniszony
1/2 pęczka szczypiorku.
sos winagret:
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
2 ząbki czosnku
2 łyżki syropu klonowego minimum
sól.pieprz świeżo zmielony
Wykonanie :
Kapustę i szczypiorek drobno kroimy..paprykę w paski a ogórki na mniejsze kawałki..Wykonujemy klasyczny sos winagret ..tylko zamiast miodu dodajemy syrop klonowy..tzn..do kubka wsypujemy wszystkie produkty a czosnek wyciskamy przez wyciskacz..razem energicznie mieszamy..musimy uzyskać wyrazisty słodko-kwaśny smak z wyczuwalnym czosnkiem..Ewentualnie można dodać więcej syropu klonowego ..według własnych upodobań..Sosem polewamy pokrojone warzywa ..mieszamy ..Podajemy do mięs wieprzowych oraz drobiu i ryb..
Powiązany przepis:
banoffee czekoladowe
sałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej fasoli
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
surówka ze szczawiem
ciasto marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowa
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
zapiekanka z ryżem, kurczakiem
chałwowiec bez pieczenia
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-sosem-winagret-z-syropem-klonowym