Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSŁODKOŚCIciasto
czekoladowe z
gruszkąCiasto
czekoladowe robię od dawna i często..U mnie w domu zawsze na nie znajdą się amatorzy..Postanowiłam niemniej trochę wzbogacić przepis i dodałam
gruszki ..a
Gruszka i
czekolada to jest to..SKŁADNIKI :Blaszka 25×14 cm3 łyżki
kakao10 DAG CUKRU+ 10 dag
cukru do ucierania1 SZKLANKI KREMÓWKI200 g MASŁA3
JAJA26 DAG
MĄKI PSZENNEJ/2 szklanki1 łyżeczka proszku do pieczenia+ 1 łyżeczka
sody oczyszczonej..słoik
gruszek marynowanychWYKONANIE :DO RONDLA WLEWAMY
ŚMIETANĘ 10 DAG
CUKRU I
KAKAO.UBIJAMY RÓZGĄ .WSTAWIAMY NA PALNIK I CAŁY CZAS MIESZAJĄC ZAGOTOWUJEMY.WSTAWIAMY DO ZIMNIEJ
WODY WYSTUDZAJĄC .MASŁO UCIERAMY Z
CUKREM NA GŁADKIE AŻ ZACZNIE STRZELAĆ.DODAJEMY PO JEDNYM
JAJKU.NASTĘPNIE WSYPUJEMY PO TROCHĘ
MĄKI WYMIESZANEJ Z
PROSZKIEM DO PIECZENIA I
SODA..WLEWAMY WYSTUDZONĄ masę po trochę do
masła ucierając .DO CAŁKOWITEGO POŁĄCZENIA SIĘ .Na dno formy układamy odsączone
gruszki..
CIASTO PRZELEWAMY DO PRZYGOTOWANEJ FORMY .WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 170 STOPNI 50 MINUT.tzn..do suchości patyka..Po wystudzeniu polecamy polewą i posypujemy wiórkami albo
orzechami..Polewa do ciast
Powiązany przepis:
sałatka z
czerwoną fasolą i
kukurydzązapiekanka z
makaronem,
brokułami i
paprykami wegetariańskaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej