Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSŁODKOŚCICIASTO
CZEKOLADOWESKŁADNIKI:2 X 10 DAG
CUKRU3/4 SZKLANKI KREMÓWKI12 , 5 DAG MASŁA3
JAJA17,5 DAG
MĄKI PSZENNEJ2 ŁYŻECZKI
PROSZKU DO PIECZENIAWYKONANIE:DO RONDLA WLEWAMY
ŚMIETANĘ 10 DAG
CUKRU I
KAKAO.UBIJAMY RÓZGĄ .WSTAWIAMY NA PALNIK I CAŁY CZAS MIESZAJĄC ZAGOTOWUJEMY.WSTAWIAMY DO ZIMNIEJ
WODY WYSTUDZAJĄC .MASŁO UCIERAMY Z
CUKREM NA GŁADKIE AŻ ZACZNIE STRZELAĆ.DODAJEMY PO JEDNYM
JAJKU.NASTĘPNIE WSYPUJEMY PO TROCHĘ
MĄKI WYMIESZANEJ Z
PROSZKIEM DO PIECZENIA.I WLEWAMY WYSTUDZONĄ
SMIETANĘ.DO CAŁKOWITEGO POŁĄCZENIA SIĘ Z MASŁEM..CIASTO PRZELEWAMY DO PRZYGOTOWANEJ FORMY WYSMAROWANEJ MASŁEM I OBSYPANEJ MĄKĄ.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 170 STOPNI 50 MINUT.PRZYGOTOWUJEMY POLEWĘ ..POLEWAMY NIĄ SCHŁODZONY PLACEK ,POSYPUJEMY WIÓRKAMI KOKOSOWYMI.WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 3-4 H.JEŻELI CIASTO ZAWINIEMY SZCZELNIE W FOLIE MOŻE BYC PRZECHOWYWANE DO 7 DNI..IM STARSZE TYM WILGOTNIEJSZE I SMACZNIEJSZE..Powiązany przepis:placki kukurydzianesurówka z
selera i
jabłkaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej