Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIciasto kubuś bez pieczenia
Chciałam zaproponować przepis na ciasto bez pieczenia z soku z Kubusia..Jest ciekawym
ciastem chętnie zjadane nie tylko przez dzieci ..Ciasto ma orzeżwiający smak..Serdecznie polecamSkładniki:1 paczka duża
herbatnikówSkładniki na krem przecierowy:700 ml soku przecierowego typu Kubuś, smak dowolny (użyłam dokładnie takiego soku –
malina,
marchewka,
jabłko,)+ sok z pół
cytryna opcjonalnie dla mnie po prostu był za słodki2 opakowania budyniu
śmietankowego bez
cukru (1 op.= 40 g)
cukier (niekoniecznie, w zależności od tego, czy znajduje się on w soku, dodałam 2 łyżki)200 g
masła, w temperaturze pokojowejZ soku z Kubusia + ewentualnie
sok z cytryny i budyniu w proszku gotujemy
budyń. W tym celu 3/4 litra soku przelewamy do garnka i zagotowujemy.proszek budyniowy mieszamy w pozostałym sok +
cukier. Rozrobione budynie wlewamy na wrzątek, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na gęsty
budyń. Zdejmujemy z palnika, przykrywamy folią spożywczą (powinna dotykać wierzchu budyniu), wystudzamy w temperaturze pokojowej.
Masło ucieramy na lekką masę. Dodajemy po łyżce budyniu z soku, ucierając po każdym dodaniu do dokładnego połączenia.Składniki na masę z
bitej śmietany:2 pojemniki
śmietany 30 % /200 ml/schłodzne2
śmietanki fix2 łyżki
cukru pudru1
cukier wanilinowywykonanie:Do ubitej
śmietany dodajemy zmieszane razem
cukier .
cukier wanilinowy oraz
śmietanę fix dokładnie mieszamy składniki..Na warstwę
ciastek wykładamy krem z Kubusia wyrównujemy .Kładziemy następną warstwę
ciastek na to ubitą
śmietanę ..dowolnie dekorujemy ..ja starłam
gorzką czekoladę..Przechowywać w lodówce..Smacznego
Powiązany przepis:
buraczki mocno
czosnkowezapiekanka z
brokułami,
paprykami oraz
kurczakiemWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy