ßßß Cookit - przepis na ciasto kubuś bez pieczenia

ciasto kubuś bez pieczenia

nazwa

Wykonanie

Home
SŁODKOŚCI
ciasto kubuś bez pieczenia
Chciałam zaproponować przepis na ciasto bez pieczenia z soku z Kubusia..Jest ciekawym ciastem chętnie zjadane nie tylko przez dzieci ..Ciasto ma orzeżwiający smak..Serdecznie polecam
Składniki:
1 paczka duża herbatników
Składniki na krem przecierowy:
700 ml soku przecierowego typu Kubuś, smak dowolny (użyłam dokładnie takiego soku – malina, marchewka, jabłko,)+ sok z pół cytryna opcjonalnie dla mnie po prostu był za słodki
2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (1 op.= 40 g)
cukier (niekoniecznie, w zależności od tego, czy znajduje się on w soku, dodałam 2 łyżki)
200 g masła, w temperaturze pokojowej
Z soku z Kubusia + ewentualnie sok z cytryny i budyniu w proszku gotujemy budyń. W tym celu 3/4 litra soku przelewamy do garnka i zagotowujemy.proszek budyniowy mieszamy w pozostałym sok + cukier. Rozrobione budynie wlewamy na wrzątek, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na gęsty budyń. Zdejmujemy z palnika, przykrywamy folią spożywczą (powinna dotykać wierzchu budyniu), wystudzamy w temperaturze pokojowej.
Masło ucieramy na lekką masę. Dodajemy po łyżce budyniu z soku, ucierając po każdym dodaniu do dokładnego połączenia.
Składniki na masę z bitej śmietany:
2 pojemniki śmietany 30 % /200 ml/schłodzne
2 śmietanki fix
2 łyżki cukru pudru
1 cukier wanilinowy
wykonanie:
Do ubitej śmietany dodajemy zmieszane razem cukier .cukier wanilinowy oraz śmietanę fix dokładnie mieszamy składniki..
Na warstwę ciastek wykładamy krem z Kubusia wyrównujemy .Kładziemy następną warstwę ciastek na to ubitą śmietanę ..dowolnie dekorujemy ..ja starłam gorzką czekoladę..
Przechowywać w lodówce..
Smacznego
Powiązany przepis:
buraczki mocno czosnkowe
zapiekanka z brokułami, paprykami oraz kurczakiem
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
surówka ze szczawiem
ciasto marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowa
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
zapiekanka z ryżem, kurczakiem
chałwowiec bez pieczenia
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/ciasto-kubus-bez-pieczenia