ßßß Cookit - przepis na kapuśniak z przecierem pomidorowym wegetariański

kapuśniak z przecierem pomidorowym wegetariański

nazwa

Wykonanie

Home
ZUPY
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
kapuśniak z przecierem pomidorowym wegetariański
U mnie w domu kapuśniak zawsze chętnie zjadamy .a ze jestem wegetarianką robię także wersję z pomidorami..Smaczna zupa na zimowe i jesienne dni..Rozgrzewająca i sycąca..
Skladniki :
30 dag kiszonej kapusty
1 marchewka
1 pietruszka
1/3 selera
1/2 pora
1/2 cebuli
2 ziemniaki
3 ząbki czosnku
6 ziela angielskiego
2 liścia laurowe
6 ziarenek pieprzu
1 łyzka wegety
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól
szczypta cukru
2 łyżki masła
Wykonanie :
Kapustę zalewamy 3 litrami wody ,dodajemy wegetę,ziela angielskie, liśc laurowy, czosnek. pieprz mielony gotujemy do miękkości kapusty.w drugim ganku w osolonej wodzie gotujemy pokrojone warzywa oprócz kartofli ,które dodajemy ,gdy są półmiękkie.Gotujemy do miękkości.wlewamy do wywaru z kapusty.Cebulę drobno kroimy ,przesmażamy na maśle.na złoty kolor dodajemy do zupy . przecier pomidorowy oraz szczyptę cukru.Wszystko razem gotujemy jeszcze około 10 minut na wolnym ogniu..
By zupa była bardziej treściwa można zrobić jasną zasmażkę z podsmażanej cebuli..
Jak ktoś lubi smak kminku może dodać także kminek..
Smacznego
Powiązany przepis:
likier kawowy
spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
sałatka chrzanowa
pstrąg smażony marynowany
jajka faszerowane obsmażane
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
CIASTA
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
DESERY
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
zapiekanka z ryżem, kurczakiem
chałwowiec bez pieczenia
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/kapusniak-z-przecierem-pomidorowym-wegetarianski