Wykonanie
HomeZUPYDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEkapuśniak z
przecierem pomidorowym wegetariański
U mnie w domu kapuśniak zawsze chętnie zjadamy .a ze jestem wegetarianką robię także wersję z
pomidorami..Smaczna zupa na zimowe i jesienne dni..Rozgrzewająca i sycąca..Skladniki :30 dag
kiszonej kapusty1
marchewka1
pietruszka1/3
selera1/2
pora1/2
cebuli2
ziemniaki3 ząbki
czosnku6
ziela angielskiego2
liścia laurowe6 ziarenek
pieprzu1 łyzka
wegety2 łyżki
przecieru pomidorowegosólszczypta
cukru2 łyżki
masłaWykonanie :
Kapustę zalewamy 3 litrami
wody ,dodajemy
wegetę,
ziela angielskie,
liśc laurowy,
czosnek.
pieprz mielony gotujemy do miękkości
kapusty.w drugim ganku w osolonej wodzie gotujemy pokrojone warzywa oprócz
kartofli ,które dodajemy ,gdy są półmiękkie.Gotujemy do miękkości.wlewamy do
wywaru z
kapusty.
Cebulę drobno kroimy ,przesmażamy na
maśle.na złoty kolor dodajemy do zupy .
przecier pomidorowy oraz szczyptę
cukru.Wszystko razem gotujemy jeszcze około 10 minut na wolnym ogniu..By zupa była bardziej treściwa można zrobić jasną zasmażkę z podsmażanej
cebuli..Jak ktoś lubi smak
kminku może dodać także
kminek..SmacznegoPowiązany przepis:
likier kawowyspaghetti z
tuńczykiem w
sosie pomidorowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisy
sałatka chrzanowa
pstrąg smażony marynowany
jajka faszerowane obsmażaneAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy