Wykonanie
Składniki(na 1 porcję)- ½
awokado (ok. 70g),-
jajko (ok. 60g),- garść
roszponki (ok. 20g),- 4
pomidorki koktajlowe (ok. 80g).Sposób przygotowania1. U mieszczamy
żółtko jaja w e wgłębieniu
awokado (najlepiej łyżką). Uzupełniamy pozostałym
białkiem.2.
Awokado pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15-20 min.3. Pieczone
awokado podajemy z
roszponką i
pomidorkami koktajlowymi.

Pieczone
awokado jest bogate w:- lecytynę (pochodzące z
jaja), która wspomaga układ nerwowy,- jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z
awokado), które działają przeciwmiażdżycowo.Wartość odżywcza jednej porcji:Porcja waży: ok. 230 gEnergia: 197 , 7 kcal
Białko: 8,88,8 gTłuszcze: 15 , 9 gWęglowodany: 9 , 3 gBłonnik pokarmowy : 3 , 7 gSmacznego i zdrowegoTrójko lorowa Tęcza