Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca

Na półkach sklepowych możecie znaleźć wiele rodzajów
kremów czekoladowych. Niestety głównym ich składnikiem są substancje słodzące oraz tłuszcz. Natomiast składniki podstawowe takie jak
kakao czy
orzechy znajdują się często w nieznacznych ilościach. Dlatego polecam Wam wykonać własnoręcznie
krem czekoladowy, który będzie zdrowszą alternatywą produktu sklepowego. Do jego sporządzenia wystarczą tylko 3 składniki !!!Gotowy produkt należy przechowywać w lodówce.Składniki:
Awokado- 1 sztukaKarob- 1 . 5 łyżki
Ksylitol- 1 łyżkaPrzepis:
Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę, obrać i pokroić w paski. Wszystkie składniki zmiksować w misce na gładką masę. Przechowywać w lodówce.Krem dostarcza :B-3 g T-19 g W-41 g E- 270 kcal WW-4

LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena

D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]