Wykonanie
Składniki(na 2 porcje)-
makrela wędzona (po usunięciu skóry i ości ok.120 g),-
jajko (ok.60g),-
cebula (ok.70g),- ½
papryki (ok.75g),- łyżka
jogurtu naturalnego (ok. 23g).Sposób przygotowania1. Kroimy drobno
cebulę,
paprykę i
jajko ugotowane na twardo.2. Mieszamy warzywa z
makrelą,
jajkiem i
jogurtem naturalnym.
Pasta jest bogata w:- kwasy omega-3 (pochodzące z
makreli), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo.Wartość odżywcza jednej porcji:Porcja waży: ok. 170 gEnergia: 195 , 7 kcal
Białko: 10,0 gTłuszcze: 12 , 2 gWęglowodany: 5 , 8 gBłonnik pokarmowy : 1 , 4 gSmacznego i zdrowegoTrójko lorowa Tęcza