Wykonanie
Aromatyczny
boczek,
suszone pomidory,
ser żółty i
szczypiorek. Te składniki możecie znaleźć i poczuć w muffinach. Idealne jako przekąska imprezowa lub zamiennik kanapek. Zapewniam, że szybko znikną z talerza a ich przygotowanie jest banalnie proste.Ilość : 18Składniki:10 dag
wędzonego boczku,
cebula,pęczek
szczypioru,3
suszone pomidory,5 dag
sera żółtego,375 g
mąki pszennej,
jajo,2 łyżki
oleju,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,szklanka
mleka,szczypta
soli,
pieprzPrzygotowanie:
Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na
oleju aż będzie chrupki. Na tej samej patelni podsmażyć posiekaną drobno
cebulę. Odstawić do ochłodnięcia.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach,
pomidory pokroić w kostkę.
Szczypiorek posiekać.Do miski przesiać
mąkę,
proszek do pieczenia, dodać
przyprawy i wymieszać. W oddzielne misce rozmieszać
jajko i
mleko oraz
olej. Mokre składniki przelać do suchych, dodać dodatki i dokładnie wymieszać.Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Ciasto przełożyć do formy wypełniając je do3/4 wysokości.