Wykonanie
Mus z
kaszy manny z sosem
truskawkowym i wiórkami kokosowyminajprościej.w końcu kończy się ten tydzień.padam.
Przepis:przepis, który znajdziecie w różnych proporcjach na prawie każdym blogu
śniadaniowym/ 1 porcja /2 łyżki
kaszy mannyszklanka
mleka (ew.
mleka i
wody)
białko jajałyżka
cukru pudrudo podania - najlepiej
owoce, sosy
owocowe, rzadkie dżemy/konfitury czy frużeliny (sam mus jest trochę mdły)Wieczorem -
mleko wlać do garnka i podgrzewać, aż będzie ciepłe, wtedy wrzucić 2 łyżki
kaszy manny i mieszać, aby nie powstały grudki.
Kaszkę zagotować, a następnie zmniejszyć ogień /moc kuchenki/ na najmniejszy i gotować pod przykryciem około 3 minut. Gotową
kaszkę zostawić do ostudzenia na 10-15 minut. Po tym czasie
białko ubić na sztywną pianę. Ubite
białko,
cukier puder i
kaszkę manną wymieszać, przełożyć do lodówki na całą noc. Rano wyjąć z lodówki, podawać z ulubionymi dodatkami / polecam mus przed podaniem ponownie wymieszać/ .smacznego.