ßßß

Przepis:przepis, który znajdziecie w różnych proporcjach na prawie każdym blogu śniadaniowym/ 1 porcja /2 łyżki kaszy mannyszklanka mleka (ew. mleka i wody)białko jajałyżka cukru pudrudo podania - najlepiej owoce, sosy owocowe, rzadkie dżemy/konfitury czy frużeliny (sam mus jest trochę mdły)Wieczorem - mleko wlać do garnka i podgrzewać, aż będzie ciepłe, wtedy wrzucić 2 łyżki kaszy manny i mieszać, aby nie powstały grudki. Kaszkę zagotować, a następnie zmniejszyć ogień /moc kuchenki/ na najmniejszy i gotować pod przykryciem około 3 minut. Gotową kaszkę zostawić do ostudzenia na 10-15 minut. Po tym czasie białko ubić na sztywną pianę. Ubite białko, cukier puder i kaszkę manną wymieszać, przełożyć do lodówki na całą noc. Rano wyjąć z lodówki, podawać z ulubionymi dodatkami / polecam mus przed podaniem ponownie wymieszać/ .smacznego.