Wykonanie
Taki sos, z tym, że zamiast
boczku była
szynka jadłam u Moniki z innym
makaronem. Tak mi posmakował, że postanowiłam również go zrobić ale z
makaronem spaghetti. Sos rewelacyjny, polecam.Składniki:150 g
wędzonego boczku1
cebula2 ząbki
czosnku180 g
śmietany 18%sólpieprz250 g
makaronu spaghettiWykonanie:
Boczek pokroić w słupki,
cebulę pokroić w kostkę,
czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno pokroić.
Makaron ugotować zgodnie z iinstrukcjąna opakowaniu.Suchą patelnię mocno rozgrzać, wrzucić
boczek i smażyć aż będzie chrupiący ale nie spalony. Dodać
cebulę i zeszklić a następnie dodać
czosnek,
sól i
pieprz i chwilę smażyć.Dodać
śmietanę, dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać
makaron, wymieszać i od razu podawać.