ßßß
Cookit - przepis na PASZTET DROBIOWY .
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PASZTET DROBIOWY .
Składniki
Cebula
Czosnek
Gałka muszkatołowa
Jajko
Kajzerka
Majeranek
Marchew
Masło
Mleko
Papryka słodka
Pieprz
Pietruszka
Pory
Sól
Wątróbka
Ziele angielskie
Żółtko
Liść laurowy
Kurczak
Wątróbka drobiowa
Wykonanie
SKŁADNIKI- 1 cały
kurczak
- 50 dag
wątróbek drobiowych
- 4
jajka
- 4
marchewki
- 2 duże
cebule
- 1
por
- 2
pietruszki
- 3
ziela angielskie
- 3
liście laurowe
- 1
bułka kajzerka
- 4 ząbki
czosnku
-
sól
-
pieprz
-
sól
-
papryka słodka
-
gałka muszkatołowa
-
majeranek
- 2 łyżki
masła
prawdziwego
WYKONANIEdo garnka wkładamy umytego
kurczaka
ziele angielskie
liść laurowy
ziarenka
pieprzu
marchew
por
piertruszkę
jedną
cebulę
całość zalewamy
woda
przykrywamy gotujemy na wolnym ogniu do momentu ,aż
mięso
będzie się oddzielać od kościpo ugotowaniu studzimy
mięso
wątróbki
myjemymoczymy w
mleku
około 1 godziny
cebulę
przesmażamy na
oliwie
dodajemy
wątróbki
i
masło
wątróbki
smażymy podlewając
wywarem
usmażone
wątróbki
studzimy
kajzerkę
moczymy w
bulionie
jak
kurczak
ostygniezaczynamy go obierać dokładamy
kajzerkę
wątróbkę
z
cebulą
czosnek
mielimy trzykrotnie maszynką do
mielenia mięsa
masa musi byś aksamitnado naszej masy dodajemy
żółtka
pieprz
świeżo mielony
majeranek
roztarty
gałka muszkatołowa
sól
jak pasztet będzie za suchy dodajmy
bulionu
,który został nam po ugotowaniu
kurczaka
białka
ubijamy na sztywną pianędodajemy do masy dokładnie mieszamyprzekładamy do foremek wysmarowanych
masłem
i wysypanych
bułką tartą
pieczemy w 170 stopniachokoło 50 -55 minutwierzch pasztetu możemy posypać
żurawiną
Źródło:
http://kulinarnemarzenia.blogspot.com/2016/02/pasztet-drobiowy.html
Przepisy powiązane
Pasztet z kurczaka
Pasztet z kurczaka
Pasztet z kurczaka
Pasztet z kurczaka
Pasztet z kurczaka
Składniki powiązane (0)