Wykonanie
            Chodziły za mną od jakiegoś czasu 
ziemniaki zapiekane. Konkretnie od dnia, gdzie musiałam iść na obiad do pracowej stołówki gdzie zjadłam 
ziemniaki niby pieczone z niby 
serem. Były paskudne, ale ochoty przez nie nabrałam na coś prawdziwego :) A, że w lodówce były trochę 
twarogu, kupiłam 
szczypiorek i oto co mi wyszło. PYCHA!Składniki :200 g 
sera białegopół pęczka 
szczypiorkusól5 średnich 
ziemniakówZiemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach, w osolonej wodzie. W międzyczasie 
szczypiorek umyć i drobno posiekać, dodać do dokładnie rozdrobnionego widelcem 
sera, posolić do smaku.Ugotowane 
ziemniaki przekroić na pół, wydrążyć środek (zostawiając jakieś 0,5-1cm brzegu). Miąższ dodać do 
twarogu i wymieszać. Tak powstałą masę nałożyć "z górką" do ziemniaczanych łódeczek i ułożyć na blasze do pieczenia (wcześniej posmarowanej 
olejem). Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać 15-20 minut.Smacznego!