Wykonanie
Kolejny pomysł na faszerowane
jajka. Tym razem z dodatkiem
bakłażana od Proeco . Bardzo lubię te ich słoiczki z pysznościami, które bardzo fajnie uzupełniają różne dania, wzbogacają smak i aromat. Ten
bakłażan jest pyszny, lekko pikantny i pasuje do wielu dań, można także go smarować po prostu na kanapki. A te
jajka wyszły super,
będę takie powtarzać. Produkty tej firmy możecie znaleść w wielu sklepach.Zapraszam :-)Składniki:- 6
jajek- 1-2 łyżki
majonezu- 4 łyżeczki
kawioru z
bakłażana-
sól,
pieprzWykonanie:
Jajka gotujemy na pół twardo. Zalewamy zimną
wodą i obieramy ze skórki. Kroimy na połówki i delikatnie wyciągamy
żółtka. Do
żółtek dodajemy
majonez oraz
kawior z
bakłażana, szczyptę
soli i
pieprzu, rozdrabniamy widelcem. Masą wypełniamy połówki
jajek -
białek. Możemy jeszcze udekorować kleksem
majonezu,
porem lub
papryką czy
szczypiorkiem.