Wykonanie
Święta zbliżają się wielkimi krokami, na wielu blogach królują już świąteczne potrawy to i ja nie pozostanę dłużna i pozwolę sobie dziś zaprosić Was na faszerowane jajeczka, których nie powinno zabraknąć na świątecznym
stole. U mnie dziś
jajka po duńsku, tak je nazwałam bo nafaszerowałam je remuladą duńską :) Wyszły bardzo, bardzo smaczne. Polecam :)Składniki- 4
jajka ugotowane na twardo- 3-4 łyżki remulady duńskiej FOLWARK-
sól,
pieprzDo dekoracji-
zielona cebulka,
rzodkiewkaWykonanieUgotowane i obrane ze skorupki
jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję
żółtka. Do
żółtek dodaję remuladę duńską,
sól i
pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. I tak powstałym farszem nadziewam
białka jajek. Podaję schłodzone i udekorowane
zieloną cebulką i cząstkami
rzodkiewki.Smacznego :)