ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane po duńsku. Wielkanocne śniadanie.

Jajka faszerowane po duńsku. Wielkanocne śniadanie.

nazwa

Wykonanie

Święta zbliżają się wielkimi krokami, na wielu blogach królują już świąteczne potrawy to i ja nie pozostanę dłużna i pozwolę sobie dziś zaprosić Was na faszerowane jajeczka, których nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. U mnie dziś jajka po duńsku, tak je nazwałam bo nafaszerowałam je remuladą duńską :) Wyszły bardzo, bardzo smaczne. Polecam :)
Składniki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3-4 łyżki remulady duńskiej FOLWARK
- sól, pieprz
Do dekoracji
- zielona cebulka, rzodkiewka
Wykonanie
Ugotowane i obrane ze skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek dodaję remuladę duńską, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. I tak powstałym farszem nadziewam białka jajek. Podaję schłodzone i udekorowane zieloną cebulką i cząstkami rzodkiewki.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2016/03/jajka-faszerowane-po-dunsku-wielkanocne.html