Wykonanie
            
PUSZYSTE CIASTO NALEŚNIKOWESkładniki:- 2 szklanki 
mąki- 2 szklanki 
mleka- 2 
jaja- 1/2 szklanki gazowanej 
wody- 1 łyżeczka 
cukru waniliowegoSposób przygotowania:Wszystkie składniki zmiksować ze sobą. Ciasto na naleśniki nie powinno 
mieć odpowiednią gęstość, dlatego jeśli jest za rzadkie dodaj 
maki, jeśli za gęste 
mleka.Gotowe ciasto wlewaj chochlą na rozgrzaną, delikatnie natłuszczoną patelnię. Smażyć do momentu, aż na powierzchni ciasta zaczną tworzyć się pęcherzyki, obrócić placek energicznym ruchem na drugą stronę.
SEREK WANILIOWY5 łyżek 
twarogu mielonego
aromat waniliowy1 saszetka 
cukru waniliowegoDokładnie wymieszać.
LUKIER CZEKOLADOWYSkładniki:150 g 
cukru pudru30 g ciemnego 
kakao3 łyżki 
mlekapłaska łyżka 
masłaCukier puder i 
kakao przesiewamy do miski. Do garnuszka wlewamy 
mleko, dodajemy 
masło i stawiamy na małym ogniu. Kiedy 
masło się rozpuści, wlewamy mieszaninę do miski z 
cukrem i 
kakao i ucieramy drewnianą łyżką na gładką, lśniącą masę. Lukrem polewamy ciasto i odstawiamy do zastygnięcia.


