Wykonanie
            A teraz przyszedł czas na ... Muffinki ! Muszę się przyznać, że pierwszy raz je robiłam i uważam że wyszły bardzo dobre. Niestety jest jeden ich minus, bo znikają w ekspresowym tempie :)Składniki:2 szkl 
mąki2,5 łyżeczki 
proszku do pieczenia1 łyżeczka 
sody oczyszczonej4 łyżki 
kakao (można dać też te słodkie dla dzieci)1,5 szkl 
cukru pudru2 tabliczki 
czekolady mlecznej1,5 szkl 
mleka1 szklanka 
oleju (można zamiast tego dodać 
masło)2 
jajkawanilia lub 
cukier waniliowy lub 
aromat waniliowy - co kto woliPrzygotowanie:Najpierw siekamy 
czekoladę na małe kawałeczki.Przesiewamy 
mąkę i wsypujemy do miski. Dodajemy suche składniki, czyli : 
cukier puder,
proszek do pieczenia,
sodę oczyszczoną, 
kakao i pokrojoną 
czekoladę. Do drugiej miski wlewamy 
mleko,
olej, 
jajka i 
aromat waniliowy - to dodajemy do suchych składników. Mokre składniki zmiksuj na jednolitą masę. Przelej je do suchych i pomieszaj. WAŻNE : mieszamy łyżką bądź 
łopatką ręcznie - nie wolno miksować ! Im więcej jest grudek tym są lepsze, także nie przejmować się, gdy takowe się pojawią :) Papierowe papilotki napełniać do 2/3 wysokości i piec w piekarniku nagrzanym do 200st. C przez ok 25min.W międzyczasie można sprawdzać wykałaczką czy są już gotowe :)

Smacznego ! :)