Wykonanie
/przepis własny/Ciasto:35 g (1/4szklanki)
mąki gryczanej35 g (1/4 szklanki)
mąki kokosowejok. 140-170 ml mocnego naparu z ekologicznej
herbaty Hojichaszczypta
soliduże
jajko1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniałyżka
masła klarowanego2 łyżki
suszonej żurawiny bio2 łyżeczki naturalnego
miodu pszczelegoDo podania:organiczna
kawa Mexico Reserva Terruno Nayarite FoSkładniki na ciasto zmiksować na gładką masę(która powinna być gęstsza niż na naleśniki),a następnie dodać
suszoną żurawinę.Odstawić na 5 minut, aby
żurawina wchłonęła wilgoć z ciasta.Smażyć na natłuszczonej
masłem patelni około 4 minut z każdej strony.Udekorować i podawać
póki gorące.Smacznego!***Wszystkie produkty wyróżnione kursywądostępne są w sklepie internetowymgdzie możecie wybierać spośród sporej liczby
herbat, kaw,
owoców i akcesoriów :)
Oprócz niezwykle ciekawej w smaku, jakby prażonej Hojichy, która pozytywnie zaskoczyła mnie również swoją
bursztynową barwą (co jest rzadko spotykane wśród zielonych
herbat), próbowałam również czarnej
herbaty Pu-erh, o specyficznym zapachu i delikatnie słodkim smaku. Jako że uwielbiam
herbaty wszelkiego rodzaju i jednocześnie
mogę uznać siebie za dość wybredną "herbaciarkę", obie trafiają na podium moich ulubionych rodzajów tego wspaniałego
napoju.