ßßß
5 jajekszklanka cukruszklanka olejupół szklanki wrzącej wody1,5 szklanki mąki pszennejpół szklanki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniado wysmarowania formy: masło i bułka tartapolewa :mleczna czekoladałyżka masła3 łyżki mleka+ kandyzowane wiśnieCałe jajka zmiksować z cukrem na puszystą, jasną masę, która podwoi objętość.Wlać olej i wrzątek, zmiksować.Mąkę z proszkiem i kakao przesiać, a następnie wsypać do masy.Całość krótko zmiksować.Formę na babkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.Piec w temp. 180 st.C. przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka.Roztopić czekoladę z masłem i mlekiem w kąpieli wodnej - odstawić na 2-3 minuty i oblać polewą ciasto.Można ozdobić kandyzowanymi wiśniami.

