Wykonanie
Śniadanie to najważniejszy p osiłek dnia. W obecnych czasach to też luksus, na który (potencjalnie) nie każdy może sobie pozwolić. Tak naprawdę jeśli bardzo chcemy, czas się zawsze znajdzie :) Czasem wystarczy nieca łe 15 minut, aby cieszyć się zdrowym i pożywnym posiłkiem. Dziś będą to bezglutenowe placuszki z dodatkiem sproszkowanej macy i prażonych
jabłek. Danie bardzo pożywne i zdrowe.przepis na 6 placuszków
2 łyżki
mąki jaglanej2 łyżki
mąki ryżowejłyżeczka macy sproszkowanejszczypta
proszku do pieczenia (bezglutenowego)
jajko2 łyżki
mleka ryżowego+ prażone
jabłkaW misce wymieszaj
mąkę jaglaną,
mąkę ryżową, macę i
proszek do pieczenia. W drugim kubeczku roztrzep
jajko z
mlekiem ryżowym, dodaj do składników suchych i dokładnie wymieszaj. Patelnię rozgrzej, smaż na niej niewielkie placuszki ok. 1 minuty. Następnie przełóż je na talerz. Podawaj z prażonymi
jabłkami lub innymi
owocami.Smacznego :)