ßßß

Składniki:Ciasto:1,5 szklanki mąki0,5 szklanki ciepłej wody30 g drożdży1 łyżeczka cukruszczypta soli3 łyżki olejuSos:2 łyżki koncentratu pomidorowegozioła prowansalskie1 zmiażdżony ząbek czosnkuFarsz:20 dag boczku1 cebula2-3 ogórki kiszonetarty żółty serSposób przygotowania:1. Boczek kroimy w kosteczkę, obsmażamy na oleju.2. Ogórki kiszone dowolnie kroimy, cebulę kroimy w piórka.3. Drożdże rozpuszczamy z połową ciepłej wody, cukrem i 1 łyżką mleka. Odstawiamy, aż podrosną.4. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy, dodajemy rozczyn i wyrabiamy ciasto.5. Ciasto rozkładamy na wcześniej przygotowaną blaszkę. Smarujemy sosem.6.Na sosie rozkładamy cebulę, a na tym boczek i ogórki kiszone. Całość posypujemy tartym żółtym serem. Pieczemy w 180 st. C przez 15-20 minut.Smacznego!!!