ßßß
Kruche babeczki:2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki krupczatki250g margaryny3 żółtka1 łyżeczka soliSałatka:3 garście czerwonych winogron1/2 szklanki płatków migdałów1 filet z kurczaka1/2 pęczka natki pietruszki5 łyżek soku z cytryny2-3 łyżki majonezusól, pieprz1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Schładzamy w lodówce około 30 minut, wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe od średnicy foremki. Ciastem wyklejamy wysmarowane margaryną foremki. Każdą babeczkę nakłuwamy kilkukrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, do uzyskania złotego koloru. Studzimy.2. Filet gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i przy pomocy widelca rwiemy na małe kawałki. Winogrona kroimy na pół, natkę siekamy.3. Wszystkie składniki sałatki umieszczamy razem w misce. Mieszamy do połączenia składników.4. Gotową sałatką napełniamy babeczki. Posypujemy płatkami migdałów.


