Wykonanie
Pyszne, zdrowe frytki z
batata i
selera - alternatywa dla zwykłych ziemniaczanych jako dodatek do obiadu, lub zdrowa przekąska z dipem
czosnkowym (jogurt+czosnek przeciśnięty przez praskę). Jeśli nie lubicie
selera i tak spróbujcie, bo
seler na ciepło smakuje "nieselorowo" i jest przepyszny :)
Bataty też oczywiście :)
SKŁADNIKI (110kcal w 100g)1 duży
batat1 średni
selersólpieprzświeży
tymianek(lub inne ulubione
zioła)
oliwa z oliwekPRZYGOTOWANIEWarzywa obieramy i kroimy w słupki. Skrapiamy
oliwą, doprawiamy
solą,
pieprzem i dużą ilością
ziół. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30-35 minut.Smacznego :)