ßßß Cookit - przepis na Brownie z krówkami i orzechami

Brownie z krówkami i orzechami

nazwa

Wykonanie

Mniam, uwielbiam to czekoladowe ciasto. Jego wilgotny środek i chrupiący wierzch. Z dodatkami zawsze można eksperymentować dzisiaj dodałam krówki ciągutki i orzechy włoskie.
Składniki:
160 g masła
200 g gorzkiej czekolady
szczypta soli
4 jajka
100 g cukru trzcinowego
2 łyżki mąki
1 łyżka kakao
80 g krówek
50 g orzechów włoskich
Foremka: 22x26 cm
Czekoladę drobno połam i włóż do garnka. Dodaj masło i szczyptę soli. Rozpuść a następnie przestudź. Jajka wbij do miksera i zacznij ubijać. Gdy będą już lekko podbite pomału, partiami wsypuj cukier. Ubijaj do momentu rozpuszczenia cukru. Następnie cienkim strumykiem wlewaj rozpuszczone masło z czekoladą. Ubijaj do połączenia się składników. Dodaj mąkę, kakao, sól i delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do foremki.Na wierzchu ułóż pokrojone krówki i kawałki orzechów. Piecz 30 minut w 180*C.
Źródło:http://olainthekitchen.blogspot.com/2016/02/brownie-z-krowkami-i-orzechami.html