Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« PIXBOOK.pl-Najwspanialsze ...
Biała kiełbasa-idealna na ... »No kochani nadal trwa wena mazurkowa , dziś Pisanki wielkość idealna nie za duża nie za małaSkładniki:350 g
mąki pszennej typ 500200 g
masła125 g
śmietany 18%1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki
cukru3
żółtkaDodatkowo:foremki papierowe papilart 10 sztmasa orzechowa z kawałkami orzeszkówpolewa dekoracyjna biała i czekoladowakuleczki w białej
czekoladzie i
mlecznejmigdały płatkiposypka kolorowa
lukier kolorowyWykonanie:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie
masło śmietanę,
żółtka i
cukier.Zagniatamy ciasto i do lodówki na godzinę do schłodzenia. Schłodzone ciasto wałkujemy i wycinamy 10 jaj . Dociskamy formę do ciasta wycinamy i wkładamy do foremki papierowej. Pieczemy 7-10 minut w 170 stopniach. Ostudzone mazurki pisanki dekorujemy.
Forma papilart nadaje się do pieczenia. Po upieczeniu wyrzucasz papierek i masz czyściutko bez mycia,od razu gotowe:)Papilart ma również inne foremki w których możemy piec ciasta jak i pasztet oto niektóre zobaczcie sami :
środa, 09 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter