Wykonanie
Przepis na prostą i pyszną
sałatkę. Ja zazwyczaj do sałatek używałam podgotowanego
brokuła, a tutaj dla odmiany mamy
brokuła niepoddanego obróbce termicznej, dzięki
czemu przyjemnie chrupie podczas gryzienia :) Kilka składników, nic skomplikowanego, a jednak zaskakująco smaczne :) Żeby zrobić wersję całkiem zdrową i niskokaloryczną wystarczy zastąpić
majonez jogurtem naturalnym.1 sztuka
brokuła1
czerwona papryka1 duże
jabłkomajonez,
sól, kwasek
cytrynowyOddzielamy różyczki
brokuła (pomijając tylko grubą część), kroimy na drobniejsze kawałki.
Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce, na grubych oczkach. W osobnej miseczce łączymy
majonez,
sól i szczyptą kwasku
cytrynowego. Próbujemy i w razie czego jeszcze doprawiamy do smaku. Łączymy składniki. Odstawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków składników. Smacznego!