Wykonanie
Taki
pudding jest dobry na każdą okazję (no może bez przesady). Spokojnie może służyć jako pierwsze śniadanie, jedzony jeszcze na ciepło. Możecie zabrać go też do pracy i zjeść na zimno na drugie śniadanie. A jeżeli będziecie
mieli ochotę na coś słodkiego po południu, też się nadaje. Do tego przygotowuje się go w kilka minut.
Składniki:1/2 szklanki
kaszy jaglanej1
banan1/2 łyżeczki karobu (ew.
kakao)
pomarańczaWykonanie:W garnku uprażyć
kaszę, aż zacznie pachnieć lekko
orzechowo. Zalać 1 szklanką wrzątku (uwaga, bo może zacząć mocno bulgotać, warto więc na moment wlewania wrzątku, zdjąć garnek z ognia). Dodać szczyptę
soli morskiej i gotować na małym ogniu około 10 minut. Ugotowaną
kaszę przełożyć do kielicha blendera. Dodać pokrojonego
banana i karob (lub
kakao). Zmiksować. Można dolać odrobinę
mleka jaglanego, żeby masa nie była zbyt gęsta. Udekorować
pomarańczą.