Wykonanie
1
jajko cukier puder1/2 szkl.
oleju wiórki kokosowe1/2 szkl.
mleka masłoSkładniki suche:1 i 1/2 szkl.
mąki1/2 szkl.
cukru1/2 łyżeczki pr. do piecz.1 łyżeczka
sody3 miękkie
bananyWłączyć piekarnik. Wymieszać składniki suche, oddzielnie wymieszać mokre. Rozdrobnić widelcem 2
banany, trzeci drobno pokroić. Wymieszać wszystko szybko łyżką (powinny być grudki). Napełnić foremki, wstawić do piekarnika, piec ok 12-15 min. Wyjąć. Miękkie
masło ugnieść z
cukrem pudrem i wiórkami. Gotową kruszonkę nałożyć na podpieczone babeczki. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze ok 10. min.Można bez kruszonki - babeczki pieczemy wtedy ok 20 min i upieczone można posypać
cukrem pudrem, polać
czekoladą.