Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia niemieckaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)4 liście
sałaty5 gałązek
natki8 małych
sznycli cielęcych2 łyżki
olejusólpieprz4
jajka20 dag
wędzonego łososia (w plasterkach)8 filecików
anchois1 łyżka
kaparów1 słoiczek marynowanych całych
buraczkówgrubo mielony
pieprz do posypaniaSznycle po holsztyńsku - sposób przygotowania:
Sałatę opłucz i lekko osusz. Poodrywaj i posiekaj listki
natki. Sznycle lekko rozbij tłuczkiem, usmaż je na łyżce
oleju (po 1-2) minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni, oprósz
solą i
pieprzem. Zabezpiecz przed wystygnięciem. Patelnię wytrzyj, wlej drugą łyżkę
oleju. Rozgrzej, usmaż
jajka sadzone. Na talerzach podawaj sznycle,
jajka, plasterki
łososia,
anchois,
kapary i pokrojone w plasterki
buraczki. Udekoruj
sałatą, oprósz grubo mielonym
pieprzem. Możesz podawać z tostamiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu