ßßß Cookit - przepis na Sznycle po holsztyńsku

Sznycle po holsztyńsku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia niemiecka
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
4 liście sałaty
5 gałązek natki
8 małych sznycli cielęcych
2 łyżki oleju
sól
pieprz
4 jajka
20 dag wędzonego łososia (w plasterkach)
8 filecików anchois
1 łyżka kaparów
1 słoiczek marynowanych całych buraczków
grubo mielony pieprz do posypania
Sznycle po holsztyńsku - sposób przygotowania: Sałatę opłucz i lekko osusz. Poodrywaj i posiekaj listki natki. Sznycle lekko rozbij tłuczkiem, usmaż je na łyżce oleju (po 1-2) minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni, oprósz solą i pieprzem. Zabezpiecz przed wystygnięciem. Patelnię wytrzyj, wlej drugą łyżkę oleju. Rozgrzej, usmaż jajka sadzone. Na talerzach podawaj sznycle, jajka, plasterki łososia, anchois, kapary i pokrojone w plasterki buraczki. Udekoruj sałatą, oprósz grubo mielonym pieprzem. Możesz podawać z tostami
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/36823627/sznycle po holsztynsku/p