ßßß Cookit - przepis na Grillowana kiełbasa chouriço

Grillowana kiełbasa chouriço

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Gonçalo Gregier Franco
Fot. Alina Gajdamowicz / Agencja Gazeta
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia portugalska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Grillowana kiełbasa chouriço - sposób przygotowania: W Portugalii grilluje się kiełbaski w specjalnym naczyniu assador de chouriço. To mały ceramiczny grill stołowy, używany wyłącznie do podpiekania kiełbasy. Jako paliwo wykorzystywany jest spirytus. Chouriço nacinamy przed ułożeniem na grillu. Smażymy, aż kiełbaski będą miały chrupiącą skórkę. Można je również upiec na zwykłym grillu, opalanym węglem drzewnym.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940273/grillowana kielbasa chourio/p