Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Gonçalo Gregier Franco
Fot.
Alina Gajdamowicz / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia portugalskaIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Grillowana
kiełbasa chouriço - sposób przygotowania: W Portugalii grilluje się
kiełbaski w specjalnym naczyniu assador de chouriço. To mały ceramiczny grill stołowy, używany wyłącznie do podpiekania
kiełbasy. Jako paliwo wykorzystywany jest
spirytus. Chouriço nacinamy przed ułożeniem na grillu. Smażymy, aż
kiełbaski będą miały chrupiącą skórkę. Można je również upiec na zwykłym grillu, opalanym węglem drzewnym.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu