Wykonanie

cocoa
bran cake with
banana-
mascarpone filling

Jeśli ktoś nie zauważył: na górze bloga jest nowa zakładka "Spytaj mnie". Jeśli chcielibyście zapytać o coś związanego z przepisem, blogiem lub czymkolwiek innym, możecie
zrobi to tutaj. Wtedy macie gwarancję, że na pewno odpowiem, co jest niestety mniej prawdopodobne, jeśli chodzi o pytania pod starymi notkami.Zainspirowana przepisem
Magdy, postanowiłam stworzyć własną wersję tego wypieku. Co
mogę o nim powiedzieć? Jest przepyszny! Po moich kilkuletnich eksperymentach z wypiekami z
otrębów wciąż podchodzę do nich z pewną dozą nieufności, jednak to ciasto potwierdziło - nie ma się czego bać! Jest naprawdę pyszne, ale najlepiej smakuje wtedy, kiedy w końcu trafi się na to słodkie, delikatne nadzienie./1 porcja/Ciasto:

- 50g
otrębów pszennych(u mnie orkiszowe)- 1
jajko- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 1 czubata łyżeczka
kakao- 1 łyżeczka
waniliowego cappuccino- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej- 4 łyżki
jogurtu naturalnegoNadzienie:-1/2
banana- 2 łyżki
mascarpone- odrobina ekstraktu z
waniliiCiasto: wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce.Nadzienie:
banana rozmiażdżamy widelcem z
mascarpone i
wanilią.Do żaroodpornego naczynia przekładamy najpierw 1/3 masy, następnie nadzieniei resztę "ciasta". Pieczemy 20 minut wpiekarniku nagrzanym do 200*C.