ßßß Cookit - przepis na Trójkąty z pastą z tuńczyka

Trójkąty z pastą z tuńczyka

nazwa

Wykonanie

01 Lipca 2013 Gotowanie ze stylem
Wyprawy plenerowe już w pełni! Aby miło spędzić czas, wystarczy zabrać dobry humor i trochę jedzenia. Do koszyka najlepiej schować sałatki, owoce, chłodniki, napoje oraz kanapki, polecam trójkąty z pieczywem tostowym i pastą z tuńczyka – smaczne, proste i niezbyt czasochłonne.
Kanapki z pastą z tuńczyka i jajka ze świeżymi pomidorami
Składniki na 4 porcje:
6 kromek pieczywa tostowego
puszka tuńczyka w oleju
2 żółtka ugotowanych na twardo jaj
1 mała cebula
majonez
1 łyżeczka musztardy francuskiej
4 liście sałaty
1 pomidor bądź kilka pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania:
Odsączonego tuńczyka i żółtka rozdrobnić widelcem. Wymieszać z posiekaną cebulką, majonezem, musztardą i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Kromkę pieczywa tostowego posmarować majonezem, przykryć liściem sałaty i pokrojonymi w plastry pomidorami. Przykryć drugą kromką pieczywa posmarowaną od dołu majonezem, warstwą pasty, sałatą i znów kromką pieczywa posmarowaną od dołu majonezem.
Kanapkę przekroić po przekątnej. W ten sam sposób przygotować kolejne kanapki.
Źródło:http://www.gotowaniezestylem.pl/przepis_trojkaty-z-pasta-z-tunczyka.html