Wykonanie
01 Lipca 2013 Gotowanie ze stylemWyprawy plenerowe już w pełni! Aby miło spędzić czas, wystarczy zabrać dobry humor i trochę jedzenia. Do koszyka najlepiej schować sałatki,
owoce, chłodniki,
napoje oraz kanapki, polecam trójkąty z
pieczywem tostowym i pastą z
tuńczyka – smaczne, proste i niezbyt czasochłonne.Kanapki z pastą z
tuńczyka i
jajka ze świeżymi
pomidoramiSkładniki na 4 porcje:6 kromek
pieczywa tostowegopuszka
tuńczyka w oleju2
żółtka ugotowanych na twardo jaj1 mała
cebulamajonez1 łyżeczka
musztardy francuskiej4 liście
sałaty1
pomidor bądź kilka
pomidorków koktajlowychSposób przygotowania:Odsączonego
tuńczyka i
żółtka rozdrobnić widelcem. Wymieszać z posiekaną
cebulką,
majonezem,
musztardą i doprawić
solą oraz
pieprzem do smaku.Kromkę
pieczywa tostowego posmarować
majonezem, przykryć liściem
sałaty i pokrojonymi w plastry
pomidorami. Przykryć drugą kromką
pieczywa posmarowaną od dołu
majonezem, warstwą pasty,
sałatą i znów kromką
pieczywa posmarowaną od dołu
majonezem.Kanapkę przekroić po przekątnej. W ten sam sposób przygotować kolejne kanapki.