ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia angielska,kuchnia irlandzkaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (17 głosów)6-8 dag biszkoptu (mogą być resztki z tortu lub gotowy spód biszkoptowy)8 dag masła10 dag gorzkiej czekolady3 łyżki kakao3-4 łyżki likieru Baileys2 dag mielonych migdałów2-3 łyżki cukru pudruIrlandzkie pralinki świąteczne - sposób przygotowania: Przynoszą szczęście. Można podarować je w prezencie świątecznym ukochanej osobie. Najmilej widziane są oczywiście pralinki wykonane własnoręczniePokrusz biszkopt, wymieszaj z wiórkami masła i drobno startą czekoladą, dodaj łyżkę kakao, likier i migdały. Wyrób mikserem, lekko zagnieć, wstaw do lodówki. Z masy ulep 40 kulek, połowę z nich obtocz w cukrze pudrze, pozostałe w kakao.Słodkości od Mikołaja
oryginalny. Jednak jeśli zastąpisz kupione trufle wykonanymi własnoręcznie, efekt gwarantowany! Zapakuj je w ładną puszkę lub pudełko. Przepis na trufle czekoladowe Jeśli lubisz likier Baileys, te irlandzkie praliny też przypadną Ci do gustu. Irlandzkie pralinki świąteczne 6-8 dag biszkoptu (mogą być