ßßß Cookit - przepis na Ekspresowe razowe racuszki bananowe

Ekspresowe razowe racuszki bananowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor zielenina_blog
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Na 12-15 małych racuszków: 100 g mąki orkiszowej razowej
150 ml maślanki
1 banan
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
syrop klonowy do podania
olej do smażenia (opcjonalnie)
Ekspresowe razowe racuszki bananowe - sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Banana rozgniatamy widelcem. Mąkę łączymy z maślanką, mieszamy dokładnie łyżką, dodajemy banana, mieszamy ponownie. Smażymy na dość rozgrzanej suchej lub z małą ilością oleju 1 łyżka ciasta na 1 racuszek. Podajemy z syropem klonowym, polecam!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22707170/ekspresowa razowe racuszki bananowe/p