ßßß Cookit - przepis na Warzywny gulasz i pierożki z grzybami

Warzywny gulasz i pierożki z grzybami

nazwa

Wykonanie

Warzywny gulasz i pierożki z grzybami - składniki:
Ciasto:
450 g mąki
300 ml wrzątku
łyżka oleju
łyżeczka soli
Nadzienie:
250 g mięsa mielonego
50 g grzybów suszonych
sól czosnkowa
pieprz
1 jajko
2-3 łyżki bułki tartej
Na gulasz:
1 słoik sosu chińskiego
150 ml wody
150 g fasolki szparagowej
kawałek papryki czerwonej
1 marchewka
pół ogórka
natka pietruszki
sól do smaku
Warzywny gulasz i pierożki z grzybami - sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto. Grzyby uprzednio namoczone ugotować i przepłukać zimną wodą, Posiekać na drobno, wymieszać z mięsem mielonym jajkiem i przyprawami oraz tartą bułką dla lepszej stabilności. Doprawić solą i pieprzem, Ciasto wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić małe okrągłe sakieweczki. Ugotować w osolonym wrzątku.. ok 5 min.
Do garnka włożyć pokrojoną w kostkę marchewkę i fasolkę szparagową, zalać gorącą wodą i ugotować ok 10 min. Dodać sos i ogórek pokrojony w paseczki. Gulasz pogotować na wolnym ogniu ok 10 min. Podawać z pierożkami , można je wrzucić na chwilę do ogrzania w gulaszu.
Jakub Kuroń gotuje. Pomysł na kolorowe kopytka w trzech odsłonach
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20825726/warzywny gulasz i pierozki z grzybami/p