ßßß Cookit - przepis na Kremówka na cieście francuskim

Kremówka na cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

2 gotowe ciasta francuskie
2 litry mleka
1 szklanka cukru kryształu
2 cukry waniliowe
4 budynie śmietankowe
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
40 dag masła lub margaryny
cukier puder do posypania
Kremówka na cieście francuskim - sposób przygotowania: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej równo ciasto francuskie, ponakłuwać widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C, piec 10 minut, wystudzić. To samo zrobić z drugim ciastem francuskim.
Przygotować masę budyniową. Mleko zagotować, odlać 3 szklanki mleka. Do gotującego mleka dodać cukier kryształ, cukry waniliowe, masło lub margarynę, wymieszać, wszystko musi się to zagotować. W odlanym mleku rozprowadzić budynie, mąkę pszenną i ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek.
Na gotujące się mleko (ściągnąć z ognia) wlać mleko z budyniami i mąką, mieszać energicznie, aż powstanie budyń. Gotować jeszcze 2 minuty, żeby budyń stracił surowy smak.
Przestudzoną masę budyniową wylać na ciasto francuskie, przykryć drugim. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego:-)
Łatwy przepis na walentynkową kremówkę
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19411293/kremowka na ciescie francuskim/p