Przepis dostałam od kuzynki kilka lat temu i bardzo chętnie do niego wracamy. W oryginale z jabłkami, gdy jest sezon, można zrobić także z gruszkami. Polecam1 kostka margaryny1 szklanka cukru4 jajka1 szklanka mąki pszennej1 szklanka mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia2 budynie śmietankowe lub waniliowe3/4 litra mlekaok. 5 jabłek / gruszek (kładę tyle jabłek, by ciasto było przykryte)Ugotować budynie w 3/4 litra mleka.Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku, dodając część mąki i proszek do pieczenia. Dobrze połączyć. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na plastry. Wyłożyć na część ciasta, na to gorący budyń i drugą część ciasta. Piec około godzinę w 165÷170°C.Smacznego!