Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor majanaboxing
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)1 kg
truskawek0.5 kg
cukru1 opakowanie
cukru z
wanilią (dałam 2 łyżki domowego
cukru waniliowego)około 30g
kakao Decomorenopół tabliczki
czekolady deserowej (ok. 50g)można dodać saszetkę żelfiksu (jeśli chcemy
mieć bardziej zwartą konsystencję)
Truskawki w
czekoladzie - sposób przygotowania:
Truskawki rozdrobnić, smażyć na patelni dodając
cukier, do uzyskania pożądanej konsystencji. Pod koniec smażenia dodać
kakao i połamaną
czekoladę. Smażyć jeszcze kilka minut. Przekładać do wyparzonych słoiczków, zamknąć wyparzonymi pokrywkami. Ostudzić postawione do góry nogami.Walentynki last minute
. Zobacz przepis na spaghetti aglio,
olio e peperoncino Na deser proponujemy coś równie prostego -
truskawki w
czekoladzie lub
czekoladowe fondue z
gruszkami oraz biszkopcikami. Zobacz przepis na
czekoladowe fondue z
gruszkami Zobacz przepis na
truskawki z
amaretto w
czekoladzie Liczy się detal DiabełMoja słodka Walentynka
serduszka
truskawki często goszczą w walentynkowym menu. My proponujemy Wam prosty deser -
truskawki w
czekoladzie .
Truskawki w
czekoladzie Składniki: 300 g
truskawek, umytych i osuszonych 200 g pokrojonej
czekolady deserowej 50 ml
śmietanki kremówki Czekoladę połam na kawałki, przełóż do rondelkaWiosenne desery
, następnie bardzo delikatnie łyżką wmieszaj pianę do masy serowej. W płaskim naczyniu lub indywidualnych pucharkach układaj warstwy: na dole
biszkopty maczane w
soku pomarańczowym, następnie masa serowa, pokrojone
truskawki,
tarta czekolada, ponownie
biszkopty itd. Zakończ masą
serową. Naczynie wstaw doPod chmurką smakuje najlepiej!
truskawek. Polać
sałatkę sosem z
konfitury i
octu balsamicznego.
Czekolada i
truskawki to wyjątkowo romantyczne połączenie. Wybierając
czekoladę, weź tę o jak największej zawartości
kakao. Brakuje jeszcze tylko
szampana...
Truskawki w
czekoladzie Składniki: 300 g
truskawek, umytych i osuszonych 200 gSezon na
truskawki!
ubij na sztywno z pozostałym
cukrem, następnie bardzo delikatnie łyżką wmieszaj pianę do masy serowej. W płaskim naczyniu lub indywidualnych pucharkach układaj warstwy: na dole
biszkopty maczane w
soku pomarańczowym, następnie masa serowa, pokrojone
truskawki,
tarta czekolada, ponownie
biszkopty itd