Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor cinek1314Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Chlebek kanadyjski - składniki:- 50 dag
mąki - ok szkl. letniej
wody - trochę mniej niż 1/3 kostki
drożdży - płaska łyżeczka
soli - łyżeczka
cukru - 3 łyżki
oleju - odrobina ciepłego
mleka - 1/2 łyżeczki
masłaChlebek kanadyjski - sposób przygotowania: 1. Do miski wsypać
mąkę,
sól i
cukier, wlać
olej,
wodę i rozpuszczone w
mleku drożdże. Wyrobić niezbyt klejące się ciasto, przykryć i odstawić na ok. 30-40 minut.2. Na blasze wysmarowanej tłuszczem albo wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć uformowane ciasto. Odstawić na 20-40 minut.3.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.
Chleb posmarować z wierzchu
masłem i piecz ok. 40 minut.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu