ßßß Cookit - przepis na Grog

Grog

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Grog
Poziom trudności: średnie
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Grog - składniki:
150 ml ciemnego rumu
600 ml wody
sok z 2 cytryn
2 łyżki cukru
4 goździki
niewielki kawałek cynamonu
Grog - sposób przygotowania: Zagotowujemy wodę z goździkami, cynamonem i cukrem. Wlewamy rum i sok z cytryn. Napój nalewamy do szklanek i podajemy gorący.
Świąteczne stoły Europy od A do Z
ten, kto go znajdzie, będzie miał szczęście przez cały nadchodzący rok. Wigilijną kolację i inne świąteczne posiłki Finowie popijają obficie grogiem - napojem przyrządzanym z czerwonego wina, ziół, rodzynek i migdałów. G - Grecja Najważniejszą świąteczną potrawą dla Greków jest christopsomo, czyli
Gin z butelki
grogu na ginie podczas pogrzebów.Największy boom ginowy w Stanach to paradoksalnie lata 20. ubiegłego wieku, czyli czas Wielkiej Prohibicji. Ponieważ ginowi wystarczy kilkanaście dni w dębowej beczce, aby zmienił kolor na słomkowy, próbowano nim zastąpić trudno dostępną whisky. Nazywano go bathtub gin
Więcej o Grog
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/17656542/grog/p