ßßß Cookit - przepis na Poncz Negroni z mandarynkami

Poncz Negroni z mandarynkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas/Duklas.pl
Region: kuchnia amerykańska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
4 mandarynki
1 czubata łyżka cukru
1 szklanka słodkiego wermutu (np. czerwone Martini Rossi Sweet)
1 szklanka campari
1
3 szklanki ginu
2 butelki schłodzonego wina musującego (na przykład prosecco)
Poncz Negroni z mandarynkami - sposób przygotowania: Obieramy dwie mandarynki. Rozgniatamy miąższ i mieszamy z cukrem oraz sparzoną skórką z jednej mandarynki. Wrzucamy do dużej misy ponczowej lub dzbanka. Wlewamy wermut, campari i gin. Chłodzimy w lodówce przez noc. Tuż przed podaniem wyjmujemy owoce i skórkę, odciskając z nich jak najwięcej płynu. Dodajemy zimne wino musujące i obrane, pokrojone w plasterki pozostałe mandarynki. Podajemy w wypełnionych lodem, dużych, schłodzonych kieliszkach do wina. Uwaga: warto mieć pod ręką syrop cukrowy do ewentualnego doprawienia ponczu, który, przez dodatek campari, jest gorzkawy.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940900/poncz negroni z mandarynkami/p