Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas/Duklas.plRegion: kuchnia amerykańska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4
mandarynki1 czubata łyżka
cukru1 szklanka
słodkiego wermutu (np. czerwone Martini Rossi Sweet)1 szklanka
campari13 szklanki
ginu2 butelki schłodzonego
wina musującego (na przykład prosecco)Poncz Negroni z
mandarynkami - sposób przygotowania: Obieramy dwie
mandarynki. Rozgniatamy miąższ i mieszamy z
cukrem oraz sparzoną skórką z jednej
mandarynki. Wrzucamy do dużej misy ponczowej lub dzbanka. Wlewamy
wermut,
campari i
gin. Chłodzimy w lodówce przez noc. Tuż przed podaniem wyjmujemy
owoce i skórkę, odciskając z nich jak najwięcej płynu. Dodajemy zimne
wino musujące i obrane, pokrojone w plasterki pozostałe
mandarynki. Podajemy w wypełnionych
lodem, dużych, schłodzonych kieliszkach do
wina. Uwaga: warto
mieć pod ręką
syrop cukrowy do ewentualnego doprawienia ponczu, który, przez dodatek
campari, jest gorzkawy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu