ßßß
Fot. Alina Gajdamowicz / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia portugalskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 puszka (ok. 750 g) przecieru z mango (do kupienia np. w sklepach z orientalną żywnością)1 puszka (530 g) słodzonego mleka skondensowanego1 duży (390 g) naturalny jogurtdo dekoracji liski miętyMus z mango - sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki. Wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny. Porcje musu podajemy w miseczkach, z listkami mięty.Kuchnia pachnąca ziołami
połówce gruszki, posyp orzechami. Wstaw gruszki do piekarnika i zapiekaj, aż ser się roztopi. Przed podaniem posyp bazylią. Mus z mango z miętą Składniki: 1 mango ½ ananasa świeża mięta sok z ½ cytryny Mango obierz, usuń pestkę, a miąższ owocu pokrój na kawałki. Ananasa obierz iPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu