Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Kinga A. Kłosińska
Fot.
Alina Gajdamowicz / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia portugalskaIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 puszka (ok. 750 g) przecieru z
mango (do kupienia np. w sklepach z orientalną żywnością)1 puszka (530 g) słodzonego
mleka skondensowanego1 duży (390 g)
naturalny jogurtdo dekoracji liski
miętyMus z
mango - sposób przygotowania: Mieszamy wszystkie składniki. Wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny. Porcje musu podajemy w miseczkach, z listkami
mięty.Kuchnia pachnąca
ziołamipołówce
gruszki, posyp
orzechami. Wstaw
gruszki do piekarnika i zapiekaj, aż
ser się roztopi. Przed podaniem posyp
bazylią. Mus z
mango z
miętą Składniki: 1
mango ½
ananasa świeża
mięta sok z ½
cytryny Mango obierz, usuń pestkę, a miąższ
owocu pokrój na kawałki.
Ananasa obierz iPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu